omgeving

Over de omgeving

Chalet Up ‘t Gemak is gelegen op vakantiepark La Bouverie. La Boverie is niet alleen geliefd door de actieve vakantiegangers, met z’n ligging pal naast de Ourthe en de talrijke outdoor activiteiten in de directe omgeving, ook wintersporters kunnen hier hun hartje ophalen op de nabijgelegen ski en langlauf pistes van Baraque de Fraiture en Samre.

Maar het park is ook vooral geliefd door de rustzoekers, het is een rustig park aan de rand van de bossen in de Ourthe vallei en op enkele kilometers rijden kun je gezellig kuieren in de winkelstraatjes, een lekker hapje eten of een museum en kasteelbezoek meepikken in bv Durbuy, Hotton, Marche En Famenne, La Roche enz…..

Sportievelingen

wandelingen

Voor de sportievelingen onder ons vertrekken vlak bij de chalet maar liefst 9 uitgestippelde en bewegwijzerde wandelroutes, van 5 tot ….. km, goed voor 106 km wandelplezier, voor elk wat wils dus…

Fietsen

Trek je er liever op uit met de mountainbike, volg dan een van de vele routes door een prachtig decor! Je kunt niet alleen in het park inpikken op de routes, in de hele regio liggen tal van prachtige trails !

Op avontuur

Op 800 meter van de chalet vind je Wildtrails Basecamp, waar je kunt Kajaken, rotsklimmen, deathride, lasergamen, huren van Mountainbikes en Downhill Quadbikes , en nog zoveel meer..

Uitstapjes


Marcourt

Elke woensdag in juli en augustus is er in Marcourt een gezellige markt met allerhande streekproducten, deze gaat door tussen 17 en 21 uur.

La Roche en Ardenne

In La Roche En Ardenne is een bezoek aan het kasteel meer dan de moeite waard, ook zn gezellige winkelstraatjes en lekkere restaurantjes kunnen iedereen bekoren , het wildpark ‘Parc A Gibier’ ligt in de onmiddelijke omgeving evenals het Musee de la Bataille des Ardennes.

Bastogne

Oorlogsliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in het Bastogne War Museum te Bastogne.

Hotton

‘Le Terroir’ is een lokale boerenmarkt elke 1e en 4e zaterdag van de maand van 9.00 tot 13.00 u in het pittoreske Hotton, ook de grotten van Hotton en een bezoekje aan de Faber molen zijn leuke belevenissen

Parc Chlorophylle

Voor een fantastisch gezinsuitje ben je bij Parc Chlorophylle in Manhay Dochamps aan het juiste adres, dit park in het hart van de Ardennen is tegelijk ontspannend, educatief en artistiek. Kom met het hele gezin de mysteries van de Ardense bossen ontdekken in dit prachtige natuurdomein van 9 Hectare, gelegen in een enorm bosmassief, Chlorophylle bied 33 houten attracties en tal van speel en ontdekkingszones, wandel langs het educatieve pad en leer spelenderwijs alles over het bos. Laat je ook verleiden door het ontdekkingsparcours in de boomtoppen ! Kinderen kunnen zich uitleven in de schitterende speeltuin terwijl de volwassenen tot rust komen.

Plopsa Coo

Ook de plopper de ploppertjes kunnen gaan genieten van het Plopsa park in Stavelot.

De Grotten van Han

De Grotten van Han , een wonder van de natuur, laat je leiden doorheen een van de prachtigste grotten van Europa, dit kun je combineren met het wildpark, waar je diersoorten van vroeger en nu kunt ontdekken in het hart van deze natuurpracht , dit alles in Han Sur Lesse
Tenslotte, in het nabij gelegen Durbuy , kun je genieten van de leuke straatjes, gezellige barretjes, lekker eten, en je hartje ophalen in het leuke Adventure Valley, een attractiepark midden in de natuur, een grenzeloos speelterrein waar je als kind altijd hebt van gedroomd !

Gastronomie

Achouffe

Voor de bierliefhebbers onder ons is de brouwerij van Achouffe zonder twijfel de leukste brouwerij van Belgie, je kan de brouwerij vinden in het gelijknamige dorpje Achouffe, een heel leuk plekje in de buurt van de stad Houffalize, je kan deelnemen aan een rondleiding en zodoende kennis maken met het Chouffeproces, als afsluiter is er een proeverij met 3 verschillende Chouffe biertjes !!

Lekker eten

Enkele leuke adresjes om lekker te eten zijn het Bbq restaurant Befferly Hills in Beffe, Moulin du Hamoul in Rendeux en Hotel du Midi in La Roche, en als het al eens  wat meer mag kosten … de topkeuken van Wout Bru in Durbuy